***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Борис Бонев: Ние ще определяме дневния ред в София. Преподавател в Оксфорд: Между Украйна и Газа има връзки


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 ноември   

 

„ Този метод на ГЕРБ, в който те взимат едно положително предложение от опозицията, отхвърлят го и след месец-два го внасят като тяхно предложение, с цел да не разрешат на безусловно никого да извърши заричане към своите гласоподаватели, ние няма да го допуснем. 

Има задоволително работа за целия китайски народ, има опция за политически пиар, тъй че всяка една от групите в Общинския съвет, в случай че работи с нас, това ще бъде опцията за нещата, които са обещавали през своята акция, да се осъществят в границите на мандата “.

***

„ Борбата с корупцията към този момент не е единствено битка за икономисване на обществени средства, само че и битка за опазване на демокрацията. 

Така че смисъла и ролята на битката с корупцията доби доста по-глобални измерения “. 

Това съобщи министър председателят Николай Денков след срещата си с основния прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като " Мис преференция " или шампионката по преференции. Причината е, че на няколко поредни избора за народни представители тя бе претендентът, който събираше най-вече персонални желания. На последните парламентарни избори през април 2023 година Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на избор.

Заради тези необикновени гласове на Точева се появиха съществени подозрения, че тя е подкрепяна от варненския предприемач със противоречива популярност Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните локални избори тези обвинявания се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ. 

***

***

„ За момента това е работната версия. Дали тя ще бъде доказана и дали по този начин са се случили събитията, не можем да кажем. 

За момента обвиняването е по член 115 от Наказателния кодекс, а точно, че съзнателно е убит потърпевшия, посредством нанасяне на голям брой прободно-прорезни пострадвания. 

Според съдебно-медицинската експертиза причина за гибелта са раните в региона на гръдния панер и шията “, сподели още Десислава Петрова.  

***

Едно от всеки седем деца у нас признава, че е било жертва на онлайн тормоз и гонене в обществените мрежи. Данните бяха показани на Национална конференция за децата в цифровия свят.

За първите девет месеца на тази година Центърът за безвреден интернет е получил и обработил над 32 000 сигнала за нездравословно наличие.

***

Димитър Бечев, учител в Оксфорд, старши помощник към Атлантическия съвет: „ Това, че следим две войни, е функционалност малко на медиите. Има война и в Судан, революция с доста жертви, просто не е в полезрението. Има война в Етиопия “.

„ Между Украйна и Газа има връзки. Не че Хамас работят под управлението на Путин или на Пекин, само че е реалност, че вниманието доста се отклони към Израел и протичащото се в Газа беше маркирано и от Зеленски. Така Украйна получава по-малко внимание “, акцентира Бечев.

***

„ Няма да има прекъсване на огъня, до момента в който не бъдат освободени заложниците “, съобщи Нетаняху, само че не стана ясно, дали има поради всички заложници в ръцете на Хамас. 

Вчера Катар удостовери импровизирано, че води договаряния за освобождението на дузина заложници, само че в подмяна Израел би трябвало да приключи огъня за три дни. 

Сред заложниците, за чието освобождение се договаря, са шестима американци, разясни Франс прес, съобщи БНР.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР